Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 10. 2023

Ameriški glam metalci Steel Panther predstavljajo video za komad On Your Instagram, ki se nahaja na aktulanem albumu On The Prowl.

4. 8. 2023

Britanska rock/metal kitaristka Sophie Lloyd je v sodelovanju z Michaelom Starrom, pevcem zasedbe Steel Panther, objavila video za skladbo Runaway.

2. 6. 2023

Steel Panther so objavili uradni video za komad Eyes of a Panther z albuma Feel The Steel, ki si ga posneli v živo na turneji On The Prowl World Tour.

15. 2. 2023

Ameriški komični glam metalci Steel Panther so objavili video za komad Friends With Benefits. Pesem je del albuma On The Prowl.

7. 12. 2022

Steel Panther so objavili videospot za svoj novi single 1987. Komad predstavlja reflektivno zgodbo njim najljubšega leta v zgodovini rocka.

Avtorica: Tina Urek
14. 10. 2022

Steel Panther so objavili video za single Never Too Late (To Get Some Pussy Tonight), ki se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom On The Prow.

7. 10. 2022

Steel Panther bodo 24. februarja izdali album z naslovom On The Prowl, s katerega že lahko slišite komad Never Too Late (To Get Some Pussy Tonight).

21. 9. 2022

Glam metal zabavljači Steel Panther so tudi uradno predstavili novega člana zasedbe. Gre za basista po imenu Spyder, ki je z možakarji prvič na odru stal že leta 2018.

Avtorica: Tina Urek
12. 8. 2022

Američani I Am bodo 9. septembra izdali prvenec z naslovom Eternal Steel, ki prinaša naslednje komade:

The Primal Wave
Surrender To The Blade
The Iron Gate
Eternal Steel
Vicious Instinct
Infernal Panther
Queen Incarnate
Heaven On Earth
Price Of Pain
Eye Candy
Manic Cure

Za dve skladbi so že posneli tudi videospota.

29. 6. 2022

Whitesnake so včeraj sporočili, da v ekipi razsajajo bolezni. Prvo je zbolel kitarist Reb Beach, sledil mu je bobnar Tommy Aldridge. Oba se sicer počutita veliko bolje, a žal je sedaj zbolel vokalist David Coverdale. Spopada se s sinusno okužbo, zaradi katere naj bi mu zdravnik odredil 5 dni tišine in počitka. Zasedba je bila primorana odpovedati vse koncerte v tem tednu, in sicer v Milanu, na Dunaju in žal tudi sobotni koncert v Zagrebu. Organizatorji bodo tekom današnjega dne sporočili možnosti glede vračila vstopnic, obenem pa se dogovarjajo za samostojni koncert zasedbe Steel Panther v Tvornici. Za vse informacije spremljajte dogodek na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
22. 6. 2022

Steel Panther so v svoj dobre pol ure dolg nastop na festivalu Hellfest vključili priredbo komada Crazy Train (Ozzy Osbourne). Imitacijo vokalista Michaela Starra nekateri opisujejo kot nepotrebno žalitev, spet drugi pa kot enostavno »spot-on« prikaz pevčevih vokalnih in igralskih talentov. Oglejte si posnetek in presodite sami (priredba se prične na 19. minuti).

Avtorica: Tina Urek
18. 5. 2022

Glam metal zabavljači Steel Panther sporočajo, da so zaključili snemanje najnovejšega dolgometražca. Več podrobnosti žal še ni znanih, prav tako pa še ni znana dokončna zamenjava na mestu basista, saj je band lansko leto zapustil Lexxi Foxx.

8. 12. 2021

V Zagreb prihajajo svetovno znani Whitesnake, katerih uradni član je nedavno postal tudi Hrvat Dino Jelusić. Band bo nastopil 2. julija 2022 v zagrebškem ŠRC Šalata v družbi Steel Panther.

25. 10. 2021

Sodeč po posnetkih zadnjih koncertov se je glam zabavljačem Steel Panther pridružil basist Rikki Dazzle.

Avtorica: Tina Urek
19. 7. 2021

Steel Panther so ostali brez basista, kajti Lexxi Foxx je namreč zapustil zasedbo. Glede na objavo banda je odprl svoje podjetje, ki očitno prevlada v karierni izbiri, glede na komentarje nekaterih poslušalcev pa naj bi bil Lexxi poleg vsega ponovno na rehabilitaciji. Vsekakor pa je glede na čustven posnetek, ki je spremljal bandovo objavo na družabnem omrežju, očitno, da so se fantje razšli v pozitivnem duhu. Steel Panther seveda že iščejo novega basista, za katerega si želijo, da bi bil vsaj toliko lep kot Lexxi in bi nadaljeval tradicijo zasedbe.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška